Idén immár negyedik alkalommal jöttek össze az 56-osok terén Balatonboglár polgárai, hogy advent első vasárnapjának estéjén közösen kapcsolják fel a fényeket a város karácsonyfáján. Az ünnepség bevezetőjében Mészáros Miklós köszöntötte a megjelenteket, majd egy titkos kapcsoló segítségével felkapcsolta a tér adventi fényeit. A folytatásban egy Cseh Tamás dalból idézett, majd felhívta a figyelmet arra, hogy ebben az időszakban mindenki fokozottabban figyelje az elesettek szükségeire.

Ezek után Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna evangélikus lelkész asszony vette át a szót, aki elmesélte annak a dekorációs hópihének a történetét, amit ezen az estén magával vitt az ünnepségre. Ezen keresztül hívta fel a figyelmet arra, hogy ennek az ünnepnek nem csak ebben az időszakban kell csillogónak lennie, hanem az év többi részében, a hétköznapokban is meg kell tudni őrizni valamit a karácsony fényéből. Beszédének végén pedig el is helyezte a példázatként használt hópihét a város fáján.

A lelkész asszony után Várnai László katolikus plébános egy imával kívánt mindenkinek áldott adventi időszakot, majd az általános iskola tanulója, Büki Bence adta elő Fekete István karácsonyi írását. Végül Balatonboglár fesztivál minősítésű kórusa, a Balaton Vox adott elő egy az ünnepre összeállított műsort. A rendezvény végén a hideg és a szél ellenére is sokan maradtak a téren, hogy egy kis forralt borral átmelegedve beszélgessenek még. 

2017. December 06 08:13:17./