Június 2-án szombaton délután a Város Napja ünnepségsorozat keretében átadták a boglári temetőben azt az új ravatalozót, melynek megépítéséről a Képviselő-testület még tavaly hozott döntést. A beruházás Balatonboglár költségvetésének saját forrásából, és szinte kizárólag helyi vállalkozók munkájával készült.

Az átadón Mészáros Miklós polgármester elmondta, hogy az épület közel 100 millió boglári adóforintból készült, amivel legalább 100 évre egy nagyon fontos és kötelező feladatot sikerült megoldani. Ezek után kiemelte a kivitelezésben résztvevőket: a Steiner Kft. – Steiner Dezső generál kivitelező, Tuli Szilárd ácsmunkák, Szili István (Szil Bútor Bt.) nyílászárók, Balaton Út Kft. – Jáki András térburkolatok, Kólya Arnold bútorok, Szalai Imre lakatos munkák, Gombos Miklós lélekharang, Bodó László bádogos munkák, Szilágyi Gyula tetőszigetelés, Kardos Attila hűtőkamra, Dan-Vill Kft. villanyszerelés és végül, de messze nem utolsó sorban az épület megálmodói, Pór Péter tervező, valamint Miskovicz Katinka és Kapinya Tünde belső építészek.

A köszöntő után Mészáros Miklós polgármester, Dr. Sziberth László, a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke és a kivitelezésben érintett cégek jelenlévő vezetői együtt vágták át a nemzetiszínű szalagot, majd Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna evangélikus, Szabó Levente református lelkészek mondtak egy-egy rövid beszédet életről és halálról. Végül Várnai László katolikus plébános megáldotta és felszentelte külön az épületet, majd a lélekharangot is, amit egy rövid időre meg is szólaltattak.


2018. Június 06 15:13:52./