Szlatarics Eszter országos bajnok!

IV. BÚI Duatlon Országos Bajnokság És Mix-Váltócsapat OB - Balatonboglár

Május 5-én és 6-án immár negyedik alkalommal rendezték meg a BÚI Duatlon Országos Bajnokságot Balatonbogláron. A kétnapos országos verseny első napján az egyéni küzdelmek zajlottak, míg másnap a mix - váltócsapat országos bajnoki címekért küzdöttek a sportolók. A balatonboglári verseny első napján közel 700 fő, míg vasárnap több mint 40 csapat állhatott rajthoz. A felnőtt nőknél abszolút első helyen Bragmayer Zsanett (Equilor Team, Újbuda) érkezett a célba. A férfiak abszolút kategóriájában pedig, Dévay Márk (Alba Triatlon) állhatott a dobogó legfelső fokára. Balatonboglár sem maradt dobogós helyezés nélkül: Újonc 2 kategóriában Szlatarics Eszter a BÚI SZSE versenyzője szerzett országos bajnoki címet. Eszter eredménye emellett meg kell említeni még Benedek Virágot is, aki az előkelő 4. helyen érkezett a célba, valamint Lubics Pétert, aki korosztályának 5. helyezését érte el.

A vasárnap szeles pályával fogadta a város a Mix-Váltócsapat OB résztvevőit. A technikás pályán több mint 40 csapat mérhette össze tudását. A tavalyi évvel ellentétben a verseny nem költözött le a platán sorra, hanem maradt a 7-es számú főúton és a Vörösmarty téren. A bajnokság, így még látványosabb és izgalmasabb küzdelmet eredményezett a négyfős vegyes csapatok (férfi,nő, férfi, nő) számára. UP-2 -es korcsoportban az Equilor Team Újbuda egysége bizonyult a legjobbnak (Horváth Karolina, Mészáros Viktor, Kovács Fruzsina, Szentpétery Patrik). A felnőtteknél hasonló végeredmény született, hiszen az Equilor Team Újbuda felnőtt csapata (Dr. Svéd Amelita, Radványi Márk, Bragmayer Zsanett, Wagner Tamás) téphette át elsőként a célszalagot.

BÚI Eredmények: 1.Szlatarics Eszter - BÚI SZSE 2.Dr.Schmidt Andrea - EGYÉNI versenyző 4.Benedek Luca - BÚI SZSE 5.Lubics Péter - BÚI SZSE 25.Szlatarics Luca - BÚI SZSE 45.Benedek Luca - BÚI SZSE 50.Tóth Bálint - BÚI SZSE 71.Fűzfa Henrik - BÚI SZSE
2018. Május 15 15:47:57./