Érted? Ez a kérdés sokszor hangzik fel, akár otthon, iskolában, barátok közt…

Felgyorsult, digitálisan elárasztott világunkban az egymás közti kapcsolatokban is elszaporodtak a megoldásra váró problémák.

Válaszokat keresünk az internet „hasznosságára”, a családi, iskolai, baráti konfliktusok megoldására, a mindennapi életünkben megjelenő kérdésekre.

A Helyiérték Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap támogatását nyerte a város fiataljait célzó programsorozattal. Szeptember végén kezdjük a találkozókat. Várjuk a fiatalokat, hogy szót értsünk, és hogy egymásért tehessünk.

Témák:

 „Barátom az internet”- fiatalok digitális írástudásának fejlesztése, az internet hasznos használata - a közösségi párbeszéd haszna, buktatói, „megosztó megosztók”. Szeri Gabriella informatikus vezet be bennünket az ismerethalmazba, szombat délelőttönként, 4 alkalommal.

„Traccs-party”- Interaktív beszélgetések: önismeret, probléma-megoldás, konfliktuskezelés  -játékos formában. Életmódbeli és életviteli tanácsokat, és sok izgalmas kérdést vitatunk meg. Koós Marianna szociálpolitikus vezeti a találkozókat ugyancsak 4 szombat délutánján.

A két programsorozat szeptember végétől indul, helyszíne a Lukács Károly Városi Könyvtár, főként a 12-18 év közötti fiatalokat várjuk szeretettel.

Egyéb információ a helyiertek15@gmail.com címen.

Figyeljétek a facebook-ot és a helyiertek.hu oldalt!


2017. Szeptember 29 22:26:50./