A Mozgáskorlátozottak Egyesületének balatonboglári csoportja talán az egyik legaktívabb és legtöbb tagot számláló civil szervezet a városban. Tagjaik között pedig nem csak mozgáskorlátozottak, hanem sok nyugdíjas és több olyan ember, aki sem ez, sem az, csak egyszerűen jó közösségre vágyott. Ennek köszönhetően alig van olyan általuk szervezett rendezvény, amin ne lenne teltház a művelődési házban, de ha mások által rendezett programra mennek, akkor is több tucatnyian vesznek részt azon.

Ennek megfelelően a november 24-én pénteken tartott évadzáró összejövetelükön is több mint százan vettek részt, akik közül többen a megye hasonló „testvér” szervezeteitől érkeztek, többek között Barcsról, Marcaliból és Nagyatádról. Jöttek volna többen is, de azt szerettük volna, hogy táncolni is legyen hely! – Mondta mosolyogva Papp Lajos, a boglári egyesület vezetője, akihez még az utolsó percekben is helyek után érdeklődő telefonok érkeztek azoktól, akik nem jelentkeztek időben.

Az est megnyitójában Papp Lajos adott számot az év fontosabb eseményeiről. Hosszasan sorolta, hol, milyen rendezvényeken és hány fővel vettek részt. A legnagyobb részvétel természetesen a saját maguk által szervezett programokon voltak, melyek közül a két legfontosabb a nőnapi vacsora és bál, valamint a nyáron a Boglár-Kislak Irodalmi Klubbal közösen lebonyolított halászléfőző nap volt. A beszámolót követően Türjei Attila képviselő köszöntötte a város nevében a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy mennyire fontos szerepet tölt be Balatonboglár életében ez az egyesület, és most is jó látni, hogy milyen szép számmal jelent meg a tagság.

A köszöntők után a balatonboglári általános iskola egyik tanulója, Kőszegi Boróka mondott verset, majd a Szelence Gyermek Néptánccsoport mutatott be két koreográfiát a Dió Banda élőzenés kíséretével. A programok után az est közös vacsorával, majd késő éjszakáig tartó tánccal folytatódott.


2017. November 30 10:20:39./