A spanyol filmes fenegyerek, a női lélek szakavatott ismerője, Pedro Almodóvar filmje nőnap alkalmából a KULTKIKÖTŐ Filmklubban március 9-én, szerdán 19.00 órakor a Cannes-i díjnyertes VOLVER című spanyol filmet láthatják!

Raimunda egy fiatal, keményen dolgozó és igen vonzó édesanya, aki munkanélküli férjével neveli serdülőkorban lévő lányukat. Nővére, Sole viszont igen félénk nő, aki egy illegális fodrászszalonban keresi kenyerét. A férje faképnél hagyta és lelépett egyik ügyfelével. Sole azóta egyedül él. Egy tavaszi vasárnapon Sole felhívja Raimundát, hogy tájékoztassa őt Paula nénikéjük haláláról. Raimunda nagyon szerette nénikéjét, mégsem tud ott lenni a temetésen. Sole egyedül tér vissza szülővárosába, ahol a szomszédok közlik, édesanyja visszatért a túlvilágról, hogy Paula nénikéjének gondját viselje betegeskedő éveiben.
 
„A rendező nagyon jól ismer minket (főként a szűkebb értelemben vett "minket", nőket). Most is ezt bizonyítja: megríkat és megnevettet, miközben valószínűleg velünk sír és egyszerre mosolyog rajtunk… nem fél a giccstől: színei ragyognak, párbeszédei pörögnek, a hangulat pedig a paródiától a melodrámáig merészen széles skálán váltakozik jelenetről jelenetre. És ezek a nők meg tényleg bármire képesek - főleg, ha éjszaka egy jó mély gödröt kell ásni egy jókora jégszekrénynek... Ahogy halad előre a történet, úgy penget a rendező egyre inkább érzelmes húrokat..." (port.hu)

„Nevetnünk kell, ahogy a kis faluban a süvítő keleti szélben agyon puszilgatják egymást a bajuszos-kendős spanyol nők, a saját sírjukat gondozzák a temetőben a rokonaik mellett. Ahogy egy illegális fodrászatban panaszkodnak arra, hogy hányniuk kell a SzarTV (komolyan ez a csatorna neve) adásától, de valahogy mégis beszippantja őket. Ahogy ügyelnek rá, hogy a folyóhoz, a kedvenc helyére temessék a lánya zaklatásán kapott apát, akit már jó ideje a frigóban tartottak.” (port.hu)

2016. Március 08 13:47:34./