Cserteg István összefoglalója

 Március 19-én igen kellemes időben, szeretetteljes közeg fogadta a Balatonboglárra érkező tehetséges előadókat, zenekarokat. A Légrádi Antal Tehetségkutató Rockfesztivál tizenkilencedik alkalommal nyitotta ki kapuit. A megnyitón Mészáros Miklós polgármester biztatta az eseményen résztvevőket a sikerre. Külön örömmel köszöntötte Balatonboglár testvértelepüléséről, Szentegyházáról érkező Kartal együttest. Légrádi Erzsébet szavai a fesztivál mottóját adták: folyamatosan csiszolni a tehetséget. A tehetségkutató házigazdái egész nap biztosították ehhez a kiváló hátteret technikával, precíz szervezéssel, kiváló hangulattal. Keserű Zoltán a Helyiérték Egyesület nevében emlékezett meg a tehetségterület eltávozott nagyjairól. Egy perces néma felállással adóztak a zenészek Légrádi Antal, Lukács Tibor és Újfalusi Gábor emlékének.

A tehetségkutató 13 zenekar, előadó került a színpadra, hogy a zsűri értékelhesse zenei teljesítményüket, dalszövegeiket, kreativitásukat, előadói tudásukat. A zsűri elnöke Berki Tamás Fonogram díjas dzsesszénekes volt. További tagok: Oroszi Iván rádiós, kiadóvezető, Balázs Sziszka, a Music Fashion ügyvezető igazgatója, Cserteg István a Peron Music Tehetségkutatók alapítója, Ruff Ferenc, a Paksi Pop-Rock-Jazz Tehetségkutató igazgatója és Andrásik Remo, a HANOSZ titkára.

A pontszámok kialakulása után a zsűri konszenzussal hozta meg döntését.

1. helyen végzett: Zephyr együttes
2. helyen végzett: Németh Bendegúz trió
3. helyen végzett: Fiktív Alkotók és az Innocents Projekt

További tehetségek kaptak díjakat, zenei kiegészítőket: Kartal, The Subrune, Sun Oneself.

Egyéni nyertesek: Eördögh Andrea Blanka (Hoss Williams Grave), Szabolcsi Fészek Bence (Szabolcsi-Nemes-Demeter Trió),, Tóth Barnabás (Hoss Williams Grave), Berek Mihály (The Subrune), Lengyel Levente (The Subrune), Sípos Barnabás Fiktív Alkotók és az Innocents Projekt, Nemes Dániel (Szabolcsi-Nemes-Demeter Trió), Nagy István (Kartal),  Tamási Árpád (Kartal).

A dobogós zenekarok fellépési lehetőségeket, zenei eszközöket nyertek. A Zephyr együttes az Öröm a zene tehetségkutató döntőjén lép színpadra Budapesten októberben a zenei expón. Berki Tamás zárszavában mondta el: A rock örök. Ám a zene tanulása, gyakorlása mindenkor kiemelt feladat. A napot a magyar Pink Floyd Show zárta.

A tehetségkutatót több mint 20 szervezet, vállalkozás támogatta, köztük az NKA Cseh Tamás Program, és a helyszínen is lehetett beszélgetni  a program munkatársával.


2016. Január 26 09:24:34./