A Mikulás idén is látogatást tett a balatonboglári gyerekeknél, ráadásul két helyszínen is látogatást tett. A nagyszakállú programja most is az óvodában kezdődött, ahol december 5-én már a reggeli órákban izgatott várakozással készültek az apróságok a nagy találkozásra. A Mikulás a legkisebbek, a bölcsisek csoportszobájába nézett be először, majd sorban a következett az összes ovis csoport. A gyerekek közös énekléssel, versekkel, rajzokkal várták az ajándékokkal érkező vendéget.

Másnap délelőtt a Varga Béla Városi Kulturális Központ adott helyet az ovisok és alsótagozatos iskolások Mikulás programjának, melynek fő szervezői a szülők voltak. A program elején a zeneiskolások adtak elsősorban karácsonyi művekből álló rövid koncertet, majd a tavalyihoz hasonlóan, most is szülők léptek fel egy színdarabbal. A történet szerint a Télapó éppen a balatonboglári gyerekekhez akar indulni, de a krampuszok ebben igyekeznek megakadályozni. Majd, amikor lebuknak, akkor egész csínyt a teremben lévő gyerekek próbálják ráfogni. Lett is ebből felháborodás a közönség részéről…

Természetesen, végül minden jóra fordult, és a csínytevők is megbánták tettüket. A Mikulás pedig megérkezett Balatonboglárra, ahol minden gyermek kapott ajándékot is. Az programot a szereplők kétszer is előadták, hiszen első körben az ovisok, utána pedig kisiskolások töltötték meg a nézőteret. 

2017. December 11 08:31:19./