Január 9-én délután Fischl-házban az év első nagyobb rendezvényeként Balatonboglár Város Önkormányzata egy közös beszélgetésre, köszöntésre fogadta a város legtöbb iparűzési adót befizető vállalkozóit. A fogadásra az első negyven helyezettet hívták, akik összességében az adóbevételek közel felét fizetik be a közös kasszába.

Mészáros Miklós polgármester köszöntőjében elmondta, hogy adót fizetni nem könnyű kötelesség, de egyben dicsőség is, hiszen ezekből a pénzekből épül és szépül Balatonboglár. A másik oldalon pedig a városnak kötelessége, hogy jól költse el ezeket a bevételeket. 2017-ben összesen 284 millió forint iparűzési adó érkezett be, amiből az első három legerősebb vállalkozás 65 millió forintot ad. A tavalyi évben is a legnagyobb befizető a Halker Kft. volt, a második a csak nemrégiben Balatonbogláron üzemet nyitó Datalogic, míg a harmadik a Tesco volt.

Ezek után a polgármester tájékoztatta a vendégeket a különböző adónemekben érkezett bevételekről, azok felhasználásáról, valamint a pályázati forrásokból tervezett beruházásokról. Kitért arra is, örömmel látja, hogy az első negyven helyezett között ezúttal vendéglátással és turizmussal is foglalkozó vállalkozások is vannak, ami szerint azt mutatja, ez a terület is erősödik, Balatonboglár vonzereje növekszik. Ezt egyébként a város idegenforgalmi adóból származó bevétele is mutatja, ami a 2017-es évben jóval az országos átlag felett nőtt.

A köszöntő után közös koccintás következett, majd a program a vacsorával és kötetlen beszélgetéssel folytatódott.  A résztvevők szerint ez a találkozó azért is fontos, mert ezen lehetősége van a városban tevékenykedő vállalkozóknak jobban megismerniük egymást, ami akár üzleti kapcsolatot is eredményezhet.


2018. Január 19 10:52:46./