A "Reformáció 500" ünnepségsorozat részeként Balatonbogláron az evangélikus templom melletti területet június 24-én délután ünnepélyes keretek között, Luther Mártonról elnevezve, hivatalosan is térré avatták. Mészáros Miklós polgármester beszédében elmondta, hogy a város örömmel járult hozzá az Evangélikus Egyház kéréséhez, míg a helyi közösséget képviselő Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna esperes asszony szerint az avatással egy régi álom valósult most meg.

Az egyház részéről Szemerei János püspök méltatta Luther Márton munkásságát, majd felavatta a teret. Az ünnepség részeként az érdeklődők megtekinthették a Balatonboglárra érkezett, mintegy 600 kg súlyú, 2m magas "Evangélikus képeskönyvet”, ami az evangélikus egyház 500 éves történetét mutatja be. A templom előtt még további egy hétig, ha nem is könnyen, de lapozgatható.

Az ünnepséget délután Rákász Gergely orgonaművész „látványkoncertje” zárta, amin a zenét a felállított óriási méretű vászonra vetített képek kísérték.  2017. Június 25 18:54:49./