Idén kegyeibe fogadta az időjárás a városi majális rendezvény szervezőit, így a Varga Béla Kulturális Központ udvarára tervezett programokat sikerült rendben lebonyolítani. Az események a kora délutánra meghirdetett főzőversennyel kezdődtek, melyre mindössze három csapat nevezett. Mondták is viccesen a résztvevők, hogy érdemes volt elindulni, hiszen a dobogós hely garantált.

Közben az udvar több pontján a gyermekeket várták a művelődési ház dolgozói és segítőik különböző játékos feladatokkal. Így volt lengő teke, labdadobás, lufifújás, kézműves feladatok, és a mindig nagy sikert jelentő óriás szappanbuborék-fújás, illetve -húzás. A fellépők sorában az első, a tavaly is nagy sikert arató, siófoki X-Press Táncegyesület lányai voltak, akik idén is színvonalas, pörgős táncösszeállítással érkeztek.

Őket a boglári Tuli Patrik – Bene Máté duó akusztikus, két gitáron előadott, és klasszikus magyar sikerszámokból összeállított előadása követte. A műsort pedig a Folk On 45 csapat szintén akusztikus, folkos koncertje zárta.


2018. Május 15 15:54:40./