Győri Mátyás, a Telekom Veszprém válogatott kézilabdázója térdműtétjét követően Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémián végzi rehabilitációját. A kiváló irányító decemberben szenvedett súlyos sérülést, a műtétjét követően pedig már elkezdte a gyógytornát a szakemberek útmutatása alapján.

„Naponta kétszer jön hozzánk Matyi, jelenleg a mozgásterjedelem-növelő fázisban vagyunk, cél a duzzanat csökkentése, valamint az, hogy legyen inerválva, beidegezve minden izomrost a combjában, és minél hamarabb elkezdhesse a futást. Emellett elkezdjük a funkcionális gyakorlatokat és a konditermi erősítést is. Szerencsére ő egy céltudatos sportoló, nagyon fejlődőképes, és jó ütemben haladunk” – mondta el Tóth Péter Zoltán terapeuta, a NEKA munkatársa.

„Péterrel már dolgoztunk együtt korábban, és mivel a NEKA-n minden biztosított a nyugodt felkészüléshez, a szakemberek és a feltételek kiválóak, ideális megoldás volt, hogy itt végezzem a rehabilitációmat. A Veszprém vezetői hozzájárultak, hogy néhány hetet itt töltsek, és mivel látom a munka eredményét és a javulást, várhatóan még folytatódik ez a közös munka” – mondta el Győri Mátyás.

A veszprémi játékos Soós Ivett humánkineziológus irányításával mélyizom- és a törzsizom-erőstő gyakorlatokat is végez, a felsőtest-erő megtartását, a váll stabilizálását megcélozva. Ezzel a sérülések megelőzése a fő cél, valamint hogy a sportoló minél jobb állapotban térjen vissza.

Győri Mátyás bízik abban, hogy a nyári alapozást már együtt kezdheti a Telekom Veszprém csapatával, és augusztusban ismét láthatják őt a szurkolók a kézilabdapályán.