Akadálymentesítési beállítások

Üdvözöljük Balatonboglár város honlapján!






A Szelence Gyermektánccsoport idén ünnepli megalakulásának 35. évfordulóját. A jelenlegi létszám 22 fő, ebből 15 leány, és 7 legény alkotja a főként alsósokból álló lelkes kis csapatot.

A próbák heti két alkalommal hétfőn és szerdán 16-18-ig zajlanak a balatonboglári művelődési ház nagytermében.

Minden évben szeptemberben csatlakoznak hozzánk az óvodából elballagó táncoslábú apróságok is, így az utánpótlás biztosítottnak látszik.

A tanévkezdés után a kicsiknek az első “megmérettetés” decemberben a Luca bál, ahol a szülők először láthatják színpadon csemetéiket, majd beindul a műhelymunka, folyamatosan készülnek az új koreográfiák, és sűrűsödnek a programok. Néhány ezek közül felsorolásképpen: januárban Folk-Pótszilveszter kicsiknek és nagyoknak, márciusban a Boglári Senior Néptánccsoporttal közösen Kossuth Vacsora, aztán az Együd Árpád emlékére elnevezett minősítőn való részvétel, pünkösdkor Méta fesztivál, júniusban Tűzugrás.

Nyáron táborozunk, ahol a tánctanulás és közös éneklés mellett kézműveskedünk, táncházazunk, és jókat fürdünk a Balatonban. Részt veszünk a BB Szüreti Felvonuláson, majd szeptemberben a felnőtt tánccsoporttal közösen a hagyományos Szüreti felvonuláson is.

Tánccsoportunk számos szép eredménnyel, minősítéssel büszkélkedhet, hiszen 35 év nagy idő. Szabó Zsolt a kezdetektől tanítja a gyermekeket a magyar néptánc kimeríthetetlen kincseire. 2016 óta Katona Adrienn segíti munkáját, aki az Óvodában is tart néptánc foglalkozást a legkisebbeknek. Fontosnak tartjuk, hogy minden gyermek érezze, milyen jó egy összetartó közösséghez tartozni, mindeközben hagyományainkat tisztelve és megőrizve minél többet megtanulni, megérteni őseink csodálatos, semmihez sem hasonlítható hagyatékából.

Folyamatosan lehet hozzánk csatlakozni, sok szeretettel várunk minden érdeklődő gyermeket 6-14 éves korig!

Szelence 2

Cím: 8630 Balatonboglár, Árpád utca 17.
Kapcsolattartó: Katona Adrienn: 06 20 285 0045
Művészeti vezető: Szabó Zsolt: 06 30 288 3438
Művészeti asszisztens: Katona Adrienn