A Szőlőskislaki Artista Iskola produkciója

Nem lehet könnyű dolga Latrompette Matildnak, a Szőlőskislaki Artista Iskola vezetőjének, amikor növendékeivel a hagyományos karácsonyi műsorra készül, hiszen a feladat összetett. Egyrészt mindig kell valami újat mutatni, másrészt azoknak a gyerekeknek is szereplési lehetőséget kell adni, akik kezdők, vagy esetleg kevésbé ügyesek még. Az idén december 8-án, pénteken késő délután a Varga Béla Városi Kulturális Központban Adventi fények címmel előadott műsorukban azonban ismét mindkét kihívásnak sikerült megfelelniük.

A műsor lekapcsolt lámpák mellett, a címnek megfelelően a fények behozatalával kezdődött, majd a függöny széthúzása után, először szinte csak sziluettként jelentek meg a fellépők, hol egykerekű kerékpáron, hol karikákkal vagy buzogányokkal zsonglőrködve. A közel egy órás műsorban a gyerekek ismét lenyűgözték a közönséget ügyességükkel. A pörgős váltásokkal, ízlésesen kiválasztott kísérő zenékkel izgalmassá tett előadás szerkezete pedig a rendező Latrompette Matildot dicséri, aki egy rövid időre egy világszínvonalú cirkusz hangulatát varázsolta a boglári színpadra.

A fináléban a fénysorokkal való zsonglőrködés pedig egyszerre volt látványos és mégis valódi adventi hangulatot árasztó. A vastaps után adott ráadás, a fényekkel való felvonulás, majd a profin koreografált meghajlás és elköszönés azt mutatta, hogy nem csak az eszközökkel való bánást, hanem a színpadi viselkedést is profin elsajátították az ifjú artisták. Nagy gratuláció az egész csapatnak!