Balatonbogláron június 17-én, szombaton kissé szeles időjárás fogadta a ballagó diákokat. A folyosók és termek ragyogtak a színpompás díszítésnek köszönhetően. A nyolcadik osztályos gyerekek utoljára foglalták el helyüket a padokban. Nyolc együtt töltött évvel a hátuk mögött szívük tele szebbnél szebb emlékekkel és érzésekkel. Együtt cseperedtek fel és éltek át vidám, olykor nehéz pillanatokat. A gyerekek díszes ruhában, virágokkal az ölükben járták be az egész iskolát, utána pedig a tornacsarnokban foglalták el a helyüket. Az ünnepség kezdetén a ballagók egy perces néma csenddel tisztelegtek Balogh Vilmos emléke előtt, aki sajnos már nem lehetett együtt diáktársaival.

Türjei Attila igazgató úr Szabolcsi Erzsébet szavaival köszöntötte a ballagó diákokat: „Legyél víz, életet adó őselem, / legyél tűz, vízzel is legyőzhetetlen, / legyél levegő, mindent beborító láthatatlan, /legyél szikla, szilárd, megingathatatlan, / legyél forrás, patak vagy tenger, / legyél te magad, legyél ember.” Gondolatait folytatva kiemelte, hogy az ilyen események nagyon fontos állomások az emberi életben és különös jelentőséggel bírnak. A ballagás búcsúzás is egyben, hiszen az életútnak egy szakasza befejeződött és kezdődik egy új. A ballagás napja lehetőséget ad arra, hogy végiggondoljuk ez elmúlt nyolc évet, leszűrjük a tanulságot, tanuljunk hibáinkból és erőt merítsünk eddigi sikereinkből. Természetesen nagyon nagy köszönet jár minden pedagógusnak, osztályfőnöknek, hiszen munkájuknak hála,a végzős diákok szép eredményekkel távozhattak az iskolából.

Június 20-án pedig már egy másik ünnepségre, a diákok által általában leginkább várt eseményre, a tanévzáróra gyülekeztek a diákok. Mindig nagy öröm, amikor a diákok jutalmat vehetnek át munkájuk elismeréseképpen. Idén is nagyon szép eredményeket értek el a Boglári Általános iskola tanulói. Matematika versenyeken, sportversenyeken, területi- és országos döntőkön kiváló eredményekkel öregbítették az iskola hírnevét.

Cikk: Gál Zoltán

Fotók: Szűcs Levente