Immár tizenhatodik éve, hogy a Tesco áruházlánc szeptember első hétvégéjén megrendezi azt a családi sportnapot, melyen alkalmazottaik és családtagjaik vehetnek részt egy kis szezonzáró csapatépítésen. A rendezvény egy baráti kapcsolaton keresztül tíz éve került Balatonboglárra, amiben nagy érdemei vannak a szervező Szabó Balázsnak, aki akkor a lánc helyi üzletének igazgatója volt.

Szeptember 8-án és 9-én, pénteken és szombaton kiváló napsütésben, szinte nyári időben bonyolították le a programokat, melyek között a csapatversenyek mellett gyermek- és felnőtt koncertek is voltak. A résztvevők pedig az ország minden részéből, a lánc áruházaiból és raktáraiból érkeztek. A sport versenyekre mintegy ezerötszázan adták le nevezésüket, így a családtagokkal együtt mintegy 3-4 ezer ember vett részt a kétnapos programon.

A gyerekeket egyébként izgalmas játékok is várták és a siker nem maradt el. A sátorban pedig főttek az ételek, a vendégek beszélgettek platán fák árnyékában. Az esti koncerteken pedig olyan neves fellépők voltak, mint Demjén Ferenc és a Kelemen Kabátban. Egyszóval minden jól sikerült…

A képet azonban idén beárnyékolta, hogy a rendezvénnyel egy időben zajlott a Tesco alkalmazottainak országos sztrájkja, amihez a balatonboglári üzlet is csatlakozott. Így azok, akik ebben a két napban vásárolni szerettek volna, azok csak az ajtót elálló biztonsági örökkel találkoztak.