Október 6-án, az Aradi Vértanúkra emlékező nemzeti gyásznapon nyílt kiállítás a Balatonboglári Evangélikus Templomban a szőlőskislakon élő és alkotó, amúgy erdélyi származási Fülöp Mihály hősöket ábrázoló portré képeiből. A templom falán a 13-at ábrázoló fekete-fehér képek mellé kikerült gr. Batthyány Lajos kivégzett miniszterelnök és három további, de korábban kivégzett szabadságharcos portréja is.

Az ünnepség a Boglár-Kislak Irodalmi Kör és az Evangélikus Egyházközség közös szervezésében jött létre. A házigazda Kőszeghy Miklóss köszöntötte a vendégeket, majd átadta a szót Dr. Laczkó András irodalomtörténésznek, aki az alkotó erdélyi kötődése és az Aradi Vértanúk magyarsága közötti összefüggésre mutatott rá. A zeneiskolások fuvola előadása után pedig a balatonlellei grafikus, Stocz Mihály méltatta Fülöp Mihály portré technikáját. Elmondta, hogy tavaly Szőlőskislakon a tájképeiből nyitott meg kiállítást, és azok is nagyon megragadták. De ezek a fekete-fehér portrék egészen különlegesek, méltóak a hősök emlékéhez.

Végül, Szekeres Éva, nyugdíjas történelem tanár, a Boglár-Kislak Irodalmi Kör egyik meghatározó tagja foglalta össze vázlatosan a szabadságharc történéseit, a forradalom útját március 15-től Aradig. Az ünnepség zárásaként pedig Kőszeghy András köszönte meg Fülöp Mihálynak a kiállítást, valamint a szervezők munkáját.