Az idei esztendő egyik kiemelt városi beruházása a temető bővítése és az új ravatalozó építése. Az utóbbi azért is fontos, mert a jelenlegi épület már több éve csak ideiglenes engedélyt kapott az ÁNTSZ-től, mert elavult és már nem felel meg az előírásoknak. A régi átépítése viszont a felmérések szerint többe került volna, mint egy új, ezért a Képviselő-testület egy új megépítéséről döntött.

Az épületet Pór Péter tervezte, és a terveket többször is bemutatták nyilvánosan, itt a Balatonboglári Hírek újságban is beszámoltunk már róla. A tervek elfogadása után az önkormányzat meghívásos közbeszerzési eljárást hirdetett meg a kivitelező kiválasztására, de ez első körben eredménytelenül zárult, mert a beérkezett ajánlatok összege nagyságrendekkel meghaladták a tervezés során becsült költségeket.

Így még egyszer kiírták a közbeszerzést, ezúttal lényegesen nagyobb körben. Ebben a fordulóban már sikerült győztest hirdetni, ennek megfelelően az új ravatalozó épületet a balatonboglári székhelyű Steiner Kft. fogja megépíteni. A cég vezetőjével, Steiner Dezsővel Mészáros Miklós polgármester augusztus 29-én alá is írta a kivitelezői szerződést. Az épület a tervek szerint a 2018-as Város Napjára el is készül.