Harmadik alkalommal rendezték meg Balatonbogláron a Parti Pezsgés elnevezésű, igazi főszezon indító programot, melynek szervezői és támogatói a helyi és környékbeli borászok.

Idén július 6-tól 9-ig, azaz négy napon át tartott a borászok által szervezett Parti Pezsgés rendezvény, melynek főbb programjait a Borudvar mellett felállított színpadon rendezték, de ebből az alkalomból maga a házigazda, azaz a Borudvar is kibővült további pincészetek faházaival, illetve egyéb árusokkal.

Bár a rendezvény 6-án, csütörtökön elkezdődött a Balaton Old Boys zenekar koncertjével, de a hivatalos megnyitót mégis másnap, pénteken tartották. Egyébként ezt majdnem elvitte a vihar, de végül a fentiek megkönyörültek a szervezőkön, és Bujdosó Ferenc főszervező szavaival élve: „Szétesett a szupercella”. Így már a katasztrófavédelem is megengedte a hangerő feltekerését.

A megnyitó ünnepségen Csere Andrea alpolgármester méltatta a rendezvényt, és elmondta, hogy a Parti Pezsgés a város legfiatalabb helyi rendezésű programja, ami rövid idő alatt vált népszerűvé. Kiemelte, hogy ezúttal egy új turisztikai szlogennel is gazdagabb lett a város, hiszen ebből az alkalomból mutatta be az ötletgazda Kardos Gábor, a Balaton Kör egyik alapítója a Boglár Veled Kerek szlogent és a hozzátartozó logót az érdeklődőknek.

Bíró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a megye vezetése nagy problémának látja, hogy az itt megtermelt szőlő döntő többsége máshol válik borrá, ezért határozott cél a helyi pincészetek támogatása pályázati és marketing eszközökkel. Emiatt rendezték meg Kaposváron a Somogyi Borok Napját is, és ezért született meg a Borútlevél is.

Ez utóbbit viszont már Lengyel János, a Somogyi Hírlap főszerkesztője mutatta be, aki elmondta, hogy a kis füzetecske célja a somogyi pincészetek megismertetése. Így, aki ezeket végigjárja és ezt pecsétekkel igazolja, az értékes ajándékokra számíthat. A beszédek után felvágták a rendezvény kerek, pezsgő ízesítésű tortáját és átadták a színpadot a korukat meghazudtoló fürgeséggel pakoló Apostol Együttes tagjainak.

A négy nap során a színpadon fellépett még Bye Alex, Kasza Tibi, a Black Birds és a Bikini is. A borászok faházai előtti terület pedig folyamatosan tele volt az érdeklődőkkel, kóstolókkal. Bujdosó Ferenc főszervező szerint jövőre folytatják.