Idén 21. alkalommal rendezték meg a Karácsonyi Kornélról elnevezett kórustalálkozót, melyen a házigazda Balaton Vox Kórus mellett a fesztiváldíjas bajai Liszt Ferenc Énekkar volt a vendég. Gárdos Zoltán a Balaton Vox elnöke köszöntőjében elmondta, nemrégen ünnepelték kórusuk 95. születésnapját, a vendég énekkar pedig már több mint 150 éves, és ez a két szám is jól mutatja, milyen fontos szerepet tölt be a kórus ének a magyar emberek életében.

A találkozó névadója, Karácsonyi Kornél egy igazi népművelő volt, aki az Iparos Dalkör megalapítása mellett zenekart, színjátszó kört és még mozit is szervezett Balatonbogláron. Az elnök beszédét végül Kodály Zoltán szavaival zárta: „Nem sokat ér ha magunknak dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy harmónia, amiben mind egyek lehetünk. Akkor mondjuk majd csak igazán: Örvendjen az egész világ”

A beszéd után a Balaton Vox többségében Kodály Zoltán műveiből összeállított műsorával kezdődött a találkozó, majd ennek végén a két kórus helyet cserélt és a bajai énekkar előadása következett. A Makkai Gézáné karnagy vezetésével fellépő vendégek egyházi és világi művekből összeállított előadása nagy sikert aratott.

Végül a két kórus közösen adta elő a záró blokk két dalát, melyek közül az egyiket Koncz Zsuzsanna, a másikat pedig Makkai Gézáné vezényelte.