Mint arról már többször beszámoltunk, Balatonbogláron, a város saját forrásból építi a temetőben az új ravatalozót, mert a korábbi már régóta csak ideiglenes engedéllyel működött, felújítása pedig gazdaságtalan lett volna. A kivitelező, Steiner Kft. a télen szinte leállás nélkül végezte a munkát, ezért március 14-én, szerdán az épület legmagasabb pontjának, a harangtoronynak elkészültét, egy úgynevezett koszorú-ünneppel tették emlékezetessé.

Steiner Dezső ügyvezető elmondta, a koszorú-ünnep lényege, hogy amikor az építmény eléri a legmagasabb pontot – ez a ravatalozó esetében 10 méter – akkor a pallér egy koszorút helyez el, majd Isten áldását kéri az épületre és a folytatásra. Az ünnepi dísz elhelyezésére pedig ezúttal, az épületen a kezdetek óta dolgozó két munkatársát, Gábor Bélát és Kostyán Zsoltot kérte fel, akik a koszorú mellé a nemzetiszínű és a boglári zászlót is kitűzték.

Az ünnepségen megjelentek a cég munkatársai, Mészáros Miklós polgármester, Dr. Sziberth László, a Pénzügyi Bizottság elnöke, Pór Péter tervező, Tuli Róbert jövőbeni „üzemeltető”, Vadasfalvi János képviselő, valamint a polgármesteri hivatal több dolgozója is. Steiner Dezső a megjelentekkel ismertette az épület fontosabb jellemzőit, és a hátralévő belsőépítészeti és tereprendezési feladatokat. A ravatalozót várhatóan júniusban, a Város Napján adják majd át.