Fa ültetés Vásárhelyi Tibor emlékére

... a Hit-Remény-Szeretet padoknál Vásárhelyi Tibor emlékére körtefát ültettek a barátai, tisztelői...

A zene világnapja

Zeneiskolások adtak koncertet a kultúrházban

BB-s dolgozók találkozója

... Többen fogadták el a Civil Kontroll Alapítvány meghívását egy beszélgetésre, borozgatásra, egy vacsorára, ahol Vince Miklós ny. főborász mindenkit megajándékozott "Volt egyszer egy BB" című, saját kiadású könyvével...

Író-olvasó találkozó

... Nyúlász Péter író volt a vendége a népes gyereksegnek a könyvtárban ...

Könyvtári napok - Jelmezes nap

... meglepetés-busz ...

Sétálj velünk a mellrák ellen

Mellrák elleni nap Balatonbogláron

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, amire hagyományosan a rózsaszín lufikkal való felvonulásokkal hívják fel a figyelmet. Balatonbogláron idén október 20-án immár második alkalommal szervezték meg a Dr. Török Sándor Egészségház dolgozói ezt a felvonulást. Ráadásul, ezúttal több programot is kapcsoltak az eseményhez.

Dr. Györe Zsuzsanna a nap szervezője segítségül hívta az SMKH Marcali Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályát, ahonnan Dr. Vinczéné Darvas Adrienn jött el felvilágosító előadást tartani a mellrák időben történő felismeréséről. De csatlakoztak a Lellei Aprókák Bábcsoport gyermekei és Györe Anett fuvolista is, hogy előadásukkal szórakoztassák az érdeklődőket.

A program résztvevői az egészségháznál gyülekeztek, majd a lufik átvétele után átsétáltak a könyvtár melletti játszótérre, ahol a betegség elleni tiltakozásul egy visszaszámlálás után egyszerre engedték el a kórt jelképező léggömböket. Ezek után a könyvtárban került sor a felvilágosító előadásra, amit a gyerekek bábjátéka színesített.

Tökfesztivál Kislakon