Kórházak, gyermekosztályok mesekönyvállományának bővítése céljából óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok mesekönyv gyűjtő akciót szervez. Most jótékony célra át lehet adni a már nem használt, de még jó állapotban lévő mesekönyveket. A legtöbb könyvet összegyűjtő általános iskolás csapat a 2016/2017-es év végi osztálykirándulását 300.000. Ft értékben az alapítvány fizeti, a legtöbb könyvet összegyűjtő óvodai csoport és középiskolás csapat minimum 60.000 - 60.000 Ft értékű díjazásban részesül. Az összegyűjtött könyvek gyermekkórházakba kerülnek, ahol beteg gyerekek gyógyítását a résztvevőkkel így közösen segítjük elő!
Osztályok, csoportok indulhatnak a támogatói programban!
Egy intézményből több osztály / csoport külön – külön is részt vehet a programban.
A résztvevők alapítványi kapcsolattartója az osztályfőnök (óvodák esetén az óvónő).
A könyvet beküldő csapatok egyben vagy több csomagban is beküldhetik (határidőn belül) az összegyűjtött könyveket, melyek csapatonként összeadódnak. Minden küldeménynek tartalmaznia kell az intézmény nevét, címét, az osztályt / csoportot, a kapcsolattartó pedagógus nevét, telefonos elérhetőségét. A mesedoktorok.hu oldalon a jótékonysági felhívás teljes szövege elérhető, itt kerül összegzésre a csapatok által beküldött könyvek mennyisége is, így a résztvevők között igazi verseny alakulhat ki.
Beküldhető minden új-és használt (de jó állapotban lévő) mesekönyv, ifjúsági regény, ismeretterjesztő gyermekkönyv, színező is.
A 2017. évi jótékonysági mesekönyv gyűjtés akció 2017. február 15-től 2017. május 10-ig tart (a postára adás / leadás határideje 2017. május 10.).
A mesekönyvek leadási (csomagküldési) helye: Mátrix Közhasznú Alapítvány, 6720 Szeged, Arany János utca 7., 1. emelet
Információs telefonszám: +36-20-929-81-81 (hívható munkanapokon 9-10:30 között)
A jótékonysági program ismertetője teljes egészében elérhető a www.mesedoktor.hu internet oldalon.