Mint arról már előző számunkban beszámoltunk, idén júliusban elmaradt a hagyományos halászléfőző verseny a rossz időjárás miatt. Volt ugyan egy a mozgáskorlátozottak által szervezett halászlé-nap Szőlőskislakon, de a Platán téri közös főzőcske még váratott magára. Aztán augusztus elején felröppent a hír, hogy augusztus utolsó hétvégéjén mégis csak megtartják a rendezvényt.

Úgy tűnik, hogy még az időjárás is hallé párti, hiszen igazi nyárvégi, de kánikulai melegben vágott bele a nevező 15 csapat a halhúsba és a tűzrakásba. Ennek köszönhetően elég hamar finom illatok töltötték meg a Borudvar melletti árnyas területet. A többségében boglári indulók mellett pedig versenybe indult három kaposvári és egy kálmáncsai csapat is.

A használt receptek változatosak voltak, a balatoni, bajai és szegedi klasszikusok mellett sokan a maguk által kikísérletezett, vegyes megoldássokkal indultak. Persze, az esemény csak kevésbé szólt a versengésről, inkább a jó hangulatról, barátságról, ismerkedésről. Ennek megfelelően nem csak a paprika, hanem a pálinka is apadni kezdett.

Az elkészült halleveket pedig Miseta Péter főszakács, szakértő zsűri elnök mellett neves laikusok, Gráf József ex-miniszter, Kopasz Árpád elnök, Légli Ottó borász és Szamosi Lóránt főigazgató bírálták. A verseny végül helyi sikerrel zárult. Első lett a Bugaszegi Halastó csapata, második a Mozgássérültek Egyesületének Bice-Bóca Csapata és harmadik a Senior Néptáncegyesület Csapat. A különdíjat az először induló kálmáncsai csapat vitte el, akik egy egész halétek sort tálaltak a bírálók elé.