TÖRÖK VAGY NEM TÖRÖK?


A Kárpát-Medence 16-17. századi kerámia leletanyagának inspirációja A MŰHELYKALAND KÉZMŰVES EGYESÜLET - Bakinyi Marcsi, Hadikfalvi Andi, Kiss Juli, Kőszegi Edith, Pölös Andrea, Szekér Gizi - KIÁLLÍTÁSA A PINCETÁRLATBAN
Megnyitó: 2014. augusztus 8-án, pénteken 18.00 órakor

A kiállítás 2014. augusztus 31-ig látogatható, keddtől péntekig 10-12 és 16-20 óráig, szombaton és vasárnap 10-12 és 15-20 óráig.

Kik vagyunk mi KALANDOROK?


Az itt kiállítók szinte mindegyike a Kresz Mária Alapítványban kezdte a szakma alapjait megismerni. Leginkább a sors hozta úgy, hogy Hadikfalvi Andrea fazekas oktató mellett tanulták ki a mesterség alapjait és kezdtek bele a „kalandozásokba”. Ő segített nagy türelemmel bennünket, hogy nem csupán a szakmát sajátítottuk el, hanem annak szellemi hátterét is.

Mindenkit más vezérelt a tanulásában: Van, akinek ez jelenti a megélhetését, van, aki önmagában is elsősorban oktató, van, aki a családja mellett itt találja meg az önálló kiteljesedést, van, akinek ez jelenti a hobbyt és még sorolhatnám, hogy kinek mit jelentenek ezek a kézműves tevékenységek.

Annak ellenére, hogy mindenki különböző célokkal más-más területre került, megmaradt ez a néhány ember a mester, Hadikfalvi Andrea mellett a múlt hagyományaira épülő kísérletező szellemi csoportnak. A közös munkálkodás során a szakma legújabb kísérleteit, fogásait, tapasztalatait átadjuk egymásnak, az együtt rendezett kiállítások, szakmai napok alkalmával a közös alkotás mellett megéljük az együtt gondolkozás, tapasztalatcsere élményét is.

Mi együtt így tudunk kalandozni a művészet, az alkotás, az agyagozás, a fazekasság, a kosárfonás, a nemezelés mezsgyéjén.


MŰHELYKALAND KÉZMŰVES EGYESÜLET