Akadálymentesítési beállítások

Üdvözöljük Balatonboglár város honlapján!






A boglári kikötőben található Csavargőzös Műemlékhajó 1872-ben, vagyis 150 éve épült, belsejében pedig 2012-ben, éppen 10 esztendeje nyílt a gőzhajózást bemutató kiállítás.

Ezt a kettős jubileumot szeretné méltóképpen megünnepelni, mind a város, mind a hajót működtető Balatoni Hajós Kultúráért Egyesület. Ennek kapcsán az egyesület vezetőjétől, Kopasz Balázstól elhangzott, az idei évre több dolog is változik, lesznek helyi informatikus fiatalok által elvégzett innovatív újdonságok, bővül a kiállítási tér.
A város a legszükségesebb külső és belső felújításokat elvégzi április 30-ig, amikor a szezonnyitót tartják, hagyományosan Révfülöppel közösen. Ennek oka az, hogy a Csavargőzös a két település között járt menetrendszerűen, és kötötte össze a két partot teher- és személyszállítással.
Természetesen májustól novemberig folyamatosan számos érdekes és színes programnak biztosítanak helyszínt. Ezek pontos kialakítása, összeállítása még folyamatban van. AZ érdeklődők, információhoz juthatnak a Csavargőzös honlapján vagy Facebook-oldalán.

muemlekhajo